ZZP-er na kanker doorstart

Profile picture
Ron Witzand
Project afgesloten
3
€ 130 van € 8.500
16/04/2016

Fijn dat u de tijd neemt om mijn verhaal te lezen, dank daarvoor! 

Samen met mijn vrouw werkte ik met heel veel passie en plezier in ons bedrijfje; mijn vrouw verzorgde de administratieve kant en ik bouwde houten tuingebouwen op.

Tot zich vorig jaar een vreemde plek ontwikkelde in mijn tong; ik werd erg bezorgd want wat was het en als het ernstig was hoe moest het verder? Uit angst heb ik twee maanden gezwegen hierover totdat ik dat niet meer aankon. Toen stapte we naar de huisarts en startte de sneltrein; ik bleek huidkanker in mijn tong te hebben. Diverse operaties volgden waarbij een deel van mijn tong werd verwijderd en ook mijn lymfeklieren uit de hals werden verwijderd uit voorzorg.

Praten, eten en slikken moest ik opnieuw leren en door de lymfeklier verwijdering moest ik mijn arm weer opnieuw op krachten laten komen.

Nu ben ik een vechter en praat, eet en werk ik weer!! Ik bouw nu iedere dag weer blokhutten, misschien niet zo snel meer als voorheen maar ik ben blij en dankbaar dat ik het weer kan en geniet enorm van mijn werk. 

In de maanden vanaf de eerste operatie begin augustus '15 heb ik als zelfstandige geen inkomsten meer ontvangen, simpelweg omdat ik een eenmanszaak heb. Mijn vrouw mocht het werk om die reden ook niet voortzetten! Ook zij had nergens recht op omdat zij meewerkend echtgenote was, op de dag dat in op intensive care lag heeft zij zich ingeschreven op het arbeidsbureau … hoe pijnlijk en hard is het leven dan?

Het jaar voordat ik ziek werd hadden we diverse verzekeringen afgesloten waaronder levensverzekeringen en een arbeidsongeschiktheid verzekering dus we waren er gerust op dat die zou uitkeren. Bij aanvraag om hierop aanspraak te maken bleek dat juist de arbeidsongeschiktheidsverzekering als enige niet in orde was, en daar stonden we dan met wederom een harde teleurstelling erbij.

 

We hadden spaargeld dat voor de belasting was gereserveerd, dit hebben we moeten aanspreken om de maandelijkse lasten te kunnen voldoen en te kunnen leven. We wisten dat we hierdoor in de problemen kwamen maar wat voor keuze hadden we?? Of 1 schuld bij de belasting of meerdere schulden zoals huur, gas licht enzovoorts. We hebben besloten verder geen schulden te willen maken en zitten nu dus met een schuld van € 13.000 omzetbelasting. Dit zit ons enorm dwars aangezien we altijd hard werken en nooit schulden hebben gehad. 

Zoals gezegd werk ik weer iedere dag, en mijn vrouw verzorgd wederom de administratieve en boekhoudkundige kant. Ons bedrijf is gezond en iedere dag komen er opdrachten bij. Daarnaast heeft mijn vrouw nu een 2de baan erbij in van 32 uur. We werken beide verschrikkelijk veel en hard maar het zal niet voldoende zijn om nu van te leven, geld te sparen voor de volgende belastingaanslag, en ook nog de openstaande belasting schuld te betalen. 

Na het gevecht tegen kanker heb ik een tweede kans op leven gekregen, ik hoop dit ook financieel te krijgen. We zijn gewend en vooral erop ingesteld dat we altijd onze eigen boontjes moeten doppen maar in deze zullen we onze trots moeten laten varen en om hulp vragen. Ik ben 50 jaar en we hebben het altijd allemaal op eigen kracht gedaan, deze hulpvraag valt dan ook niet gemakkelijk.

De schuld die is ontstaan bij de belasting had ik nooit gehad als ik niet ziek was geworden, dit geeft een enorm gevoel van onmacht. We werken beide heel hard en zullen dat blijven doen, we zijn daar ook erg trots op. Opgeven komt in ons woordenboek niet voor, echter hebben we echt financiële hulp nodig om het boek ziekte, zorgen en verdriet te kunnen sluiten. 

Mocht u ons willen helpen door middel van een financiële bijdrage zijn we enorm dankbaar! 

Om een indruk te krijgen van ons bedrijf zie dan de volgende link naar onze website: www.hetzaagje.com

 

 

Donaties

€ 5
16/04/2016
Jessica Merckx
Veel sterkte en succes gewenst!
€ 50
19/04/2016
Aart KOle
Sterkte
€ 75
19/04/2016
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.
Donaties
€ 5
Jessica Merckx
Veel sterkte en succes gewenst!
€ 50
Aart KOle
Sterkte
€ 75
Anoniem
Geen commentaar achtergelaten.