Els loopt de Ten Miles voor MS Liga

Profile picture
Els Decoodt
Project afgesloten
5
€ 135 van € 400
25/10/2018 - 14:06

Zoals de meesten weten is lopen voor mij een therapie. Mijn revalidatie voor de gevolgen van mijn vroegere hersentumor houden zowel lopen als cognitieve revalidatie op pc in. Elk jaar zamel ik geld in voor een goed doel. Vorige 2 jaren heb ik (eigenlijk jullie!) ongeveer 800 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker via de Loop naar de Maan actie. Hartverwarmend hoeveel mensen achter mijn actie stonden en dit doel steunden. Een grote dankjewel hiervoor! 

Dit jaar heb ik een doel gesteld. Een wat groot doel … Na mijn vorige operatie is 5 kilometer momenteel het verste wat ik kan lopen. Dit op een redelijk traag tempo. Desniettemin ben ik, gesteund door tal van loopvrienden, van plan om de Ten Miles (maw: 16 kilometer) te lopen eind april in Antwerpen. Dit is een hele opgave. Ik weet dan ook niet zeker of mijn VP shunt (pompje in mijn hoofd die vocht draineert) dit zal aankunnen. Indien 'hij' dit niet aankan zal ik mijn ticket moeten omboeken naar de 5 km (10 km staat niet op hun programma). Ik kan niemand dus garanderen dat ik de Ten Miles uitloop. Wat ik wel kan garanderen is dat ik me 110 % zal inzetten om dit tot een goed einde te brengen. Gelukkig heb ik nog een 6 tal maanden. 

Dit betreft mijn doel. Een crowdfundactie is dan ook een actie om steun te vragen. Ik zou zoveel doelen willen steunen: Vlaamse Liga Kanker (die ontzettend veel voor mij gedaan hebben), Marathon Against Cancer, podencoworld (ook Rupi gaat in mijn hart mee tijdens de Ten Miles) enzovoort. Toch heb ik beslist een iets minder bekend goed doel te steunen, gezien 2 mensen in mijn vriendenkring hierdoor getroffen zijn. Jammer genoeg krijgen zij en de liga niet de aandacht en steun in vergelijking met bijvoorbeeld de Vlaamse Liga tegen Kanker. Dit jaar steun ik de MS Liga. MS is een aandoening van het centraal zenuwstelsel, net als een hersentumor. Enkel is MS een progressieve (het wordt niet beter, enkel stabiel of slechter) chronische ziekte die ontzettend veel beperkingen met zich meebrengt. In mijn hart zal ik Jolijn en Corinne dan ook op die dag meedragen (op mijn bezweet t-shirt mogen ze ook, haha). 

Jolijn: waar is de tijd dat je nog kon voetballen en gaan en staan waar je wou. Jammer genoeg is het helemaal anders gelopen. Wanneer ik eens geen zin heb om te gaan lopen denk ik aan jou. Aan wat jij wel niet zou doen om toch maar te kunnen gaan lopen. Deze draag ik aan jou op! 

Corinne: al 20 jaar zit dit beestje in je. Gelukkig blijven de beperkingen stabiel, maar ze zijn er toch. Een normaal leven zoals een gezond persoon is je niet gegeven. Ik hoop oprecht en uit de grond van mijn hart dat de ziekte nog zoooovele jaren stabiel mag blijven. Ook jou neem ik mee tijdens mijn trainingen en op de -hopelijk- Ten Miles. 

Praktisch: alle kleintjes maken een grote, dus hoe groot of klein je bijdrage is maakt mij niet uit. Het is de intentie die het hem doet. Zelfs een symbolische 1 euro zegt veel. De centjes gaan rechtstreeks naar de MS liga, dus het rekening nummer die hier ingegeven is, is die van de MS liga. Ik heb dit dan ook met hen besproken en wie wenst kan bij mij een bewijs van mijn actie vragen, uitgegeven door de MS Liga. 

Alvast een dikke dankjewel namens mezelf en Ben. Ben, mijn partner in crime, die zo goed als elk loopje naast mijn zijde 'crost' :)
 

Donaties

€ 10
25/10/2018
Els Decoodt
Doneren lukt dus duidelijk :)
€ 50
26/10/2018
Marieke De Smet
Mooi initiatief en ik wens je heel veel succes met de loopprestatie!
€ 50
28/10/2018
Alain&Corinne
Je bent een straffe madam! Veel succes!
€ 10
06/11/2018
Annelies De Prêtre
Veel succes Els!!! Annelies en Co.
€ 15
10/12/2018
Els Desc
Dankjewel voor deze donatie door Els Desc, kanjer (door mij ingegeven)!
Donaties
€ 10
Els Decoodt
Doneren lukt dus duidelijk :)
€ 50
Marieke De Smet
Mooi initiatief en ik wens je heel veel succes met de loopprestatie!
€ 50
Alain&Corinne
Je bent een straffe madam! Veel succes!
€ 10
Annelies De Prêtre
Veel succes Els!!! Annelies en Co.
€ 15
Els Desc
Dankjewel voor deze donatie door Els Desc, kanjer (door mij ingegeven)!